Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Merci pour le chocolat

Υπότιτλος: Μια μικρή αναδρομή στις σοκολάτες που λάτρεψε η υποφαινόμενη από τα μικράτα της ως σήμερα.
Η υποφαινόμενη που λέτε, δεν μοιάζει καθόλου στη μητέρα της...Δυστυχώς....Η μητέρα της  είναι ένα πράος ,γλυκός,  μειλίχιος άνθρωπος, που κανείς δεν την θυμάται να έχει νευριάσει ποτέ στη ζωή της. Ό,τι κι αν έκαναν τα βλαστάρια της , το σπίτι να έφερναν πάνω-κάτω , τις περισσότερες φορές γελούσε με τα καμώματα τους. Είναι απορίας άξιο πώς τούτο το νευρόσπαστο (η Crispy ντε!) είναι παιδί της! Σε κάτι άλλο που δεν έχει μοιάσει καθόλου στη μητέρα της είναι ...η λατρεία για τις σοκολάτες! Η μητέρα της Crispy δεν τις τρώει καθόλου (μάλλον είναι ο μόνος άνθρωπος στον παλνήτη που δεν τρώει σοκολάτες!) , αντίθετα η υποφαινόμενη είναι φανατική πιστή τούτης της γλυκιάς θεάς παιδιόθεν.
Όσοι τυχόν δεν το θυμάστε - έχει αναφερθεί τόσες φορές που μάλλον το έχετε εμπεδώσει πια!- να υπενθυμίσουμε ότι η Crispy έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αυστραλία. Θυμάται ότι τότε, η επιρροή της ''μαμάς'' Βρετανίας στη χώρα ήταν ισχυρή σε όλους τους τομείς και κυκλοφορούσαν πολλά βρετανικά προϊόντα ανάμεσα στα οποία κι η αγαπημένη σοκολάτα των παιδικών της χρόνων: Η Cadbury!



Μια από τις πιο έντονες αναμνήσεις που έχει από εκείνη την εποχή είναι να τρέχει στο milk bar και να αγοράζει δύο δύο τις σοκολάτες. Όσοι έχετε δοκιμάσει τη συγκεκριμένη σοκολάτα θα έχετε εντυπωσιαστεί από το πάχος της! Θυμάται εκείνο το κοριτσάκι με τις φακίδες αυτήν την απόλαυση , να χώνει τα δόντια της στο αντικείμενο του πόθου , να κόβει ένα μεγάλο κομμάτι και να το αφήνει να λιώνει μόνο του αργά αργά....

Μετά οι γονείς είχαν τη φαεινή ιδέα να επιστρέψουν στη μαμά πατρίδα ως εκ τούτου.....bye bye Cadbury! Η δόλια η Crispy δεν έβρισκε πουθενά την αγαπημένη της σοκολάτα και για λίγο καιρό γυρνούσε εν μέσω κατάθλιψης , απελπισμένη κι απογοητευμένη.....Όχι όμως για πολύ! Διότι η χώρα της αρλούμπας έκρυβε κάτι καλό στα ...περίπτερα της! Ήταν η εποχή που ανακάλυψε τις σοκολάτες ΙΟΝ , Lacta κι αν θυμάται καλά τις Melo!


 Η μεγάλη μάχη βέβαια γινόταν ανάμεσα στις δύο πρώτες και τα παιδιά είχαν χωριστεί σε ΙΟΝόβια και Lactόβια. Περιττό να ομολογήσουμε ότι η μεγάλη της αγάπη ήταν η ΙΟΝ και δη η Αμυγδάλου! Κλασική αξία! Πιο σοκολάτα , πιο φίνα , πιο όμορφη!
Σε κάποια φάση της εφηβείας της φόρεσε σιδεράκια. Ο ορθοδοντικός βρισκόταν στο Νέο Ψυχικό ακριβώς πίσω από τον πρώτο super μεγάλο ΑΒ που πραγματικά εκείνη την εποχή -για τα τότε ελληνικά δεδομένα- έφερνε στην κυριολεξία ''του πουλιού το γάλα''! Μια μέρα η Crispy έφτασε νωρίς για το ραντεβού στον ορθοδοντικό κι  έτσι βρήκε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Νο.1 super market της χώρας! Και μαντέψτε πάνω σε τι έπεσε! Στις σοκολάτες Cadbury! Άρτι αφιχθείσες στην πτωχή πλην τίμια Ελλάς! Τι συγκίνηση ένιωσε! Ήταν τέτοια η χαρά της που παρολίγο να ξεχάσει το ραντεβού με τον γιατρό! Αγόρασε μία και με τα χίλια ζόρια κρατήθηκε να μην τη φάει επί τόπου! Τέλος πάντων , τελειώνει επιτέλους το μαρτύριο του ορθοδοντικού και στο αυτοκίνητο βγάζει τη σοκολάτα , την ξετυλίγει αργά αργά και με δάκρυα στα μάτια κόβει το πρώτο κομμάτι , κλείνει τα μάτια και ...και...και... Μπα τίποτα! Η ΙΟΝ ήταν κλάσεις ανώτερη κι απορούσε με τον εαυτό της πώς είχε κάποτε λατρέψει τη συγκεκριμένη σοκολάτα. ΙΟΝ και πάλι ΙΟΝ! Την παρέδωσε στον πατέρα της κι από μέσα της υποσχέθηκε ότι δεν θα πρόδιδε ποτέ ξανά την ΙΟΝ. Αμ δε! Εκείνη την εποχή άρχισαν να καταφτάνουν από παντού διάφορες διάσημες αλλοδαπές σοκολάτες. Και κόλλησε -για πολλά χρόνια- με τις σοκολάτες Milka !


Ό,τι προϊόν της Milka κατέφθανε  στη χώρα , το τιμούσε δεόντως! Δεν ξέρει ούτε η ίδια πόσες Lila Pause έχει φάει στη ζωή της!
Το ότι η υποφαινόμενη έχει αυτο-ονομαστεί Crispy δεν είναι τυχαίο. Της αρέσει ό,τι τρώει να έχει τραγανή υφή , να κάνει κριτς κριτς ή...Crunch , Crunch!!! Εδώ πια  ''έδωσε ρέστα''... Ίσως -το πιθανότερο δηλαδή- να πέρασε και μια περίοδο εθισμού στη συγκεκριμένη σοκολάτα με εκείνο το τραγανό ρύζι να δημιουργεί ρίγη ενθουσιασμού με κάθε μπουκιά!


Μετά μεγάλωσε -τρομάρα της- κι άρχισε να το παίζει ...γκουρμέ -δις τρομάρα της! Να σου οι valrhona , οι godiva κι ό,τι άλλο θεωρείται εκλεκτό στο χώρο της σοκολατοποιίας. Μια βόλτα σε κάποιο από τα ντέλι των Αθηνών θα σας συστήσει στις σοκολάτες amedei , στις villars και πάει λέγοντας. Ποικιλία παραγωγής , προέλευσης , ποσοστό κακάο από 26% έως και 85% (ίσως και περισσότερο), γεύσεων -οι σοκολατοποιοί είναι πια πιο τολμηροί σε συνδυασμούς αλλά υπάρχει και εισαγωγή νέων υλικών. Διάθεση να έχουμε να δοκιμάζουμε και να σαγηνευόμαστε και κάθε εποχή να διαλέγουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα. Τα τελευταία χρόνια έχει τρομερή αδυναμία στις εκ της Αγγλίας προερχόμενες , bio  green and black's !



Φέτος το χειμώνα δηλώνει ένθερμη οπαδός τούτης εδώ της οποίας τα εσώτερα κρύβουν λαχταριστή , ρευστή καραμέλα! Μια μπουκιά και ...ω τι ευτυχία!

Crispy's confession:
Τον τίτλο της ανάρτησης τον δανειστήκαμε από την ομώνυμη ταινία του Claude Chabrol. Μάλλον οι περισσότεροι θα έχετε συνδέσει κινηματογραφικά τη σοκολάτα με την πιασάρικη ταινία Chocolat με την Juliette Binoche και τον πολύ Johnny Depp. Ναι, χμμμμ,.....sorry but not our type of movie...!!!


**************************************************************
UPDATE
Όσοι πιστοί προσέλθετε! Προέκυψε ένα debate μέσω των σχολίων! ΙΟΝ ή Lacta; Μέχρι στιγμής οι ΙΟΝόβιοι προηγούμαστε 2-1! Προσοχή , το debate αφορά μόνο τις 2 συγκεκριμένες- και μάλλον πιο διάσημες- ελληνικές σοκολάτες! 

33 σχόλια:

  1. Valrhona caraibe με 66% κακαο.Kολαση!Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ταξίδεψες....που τις θυμήθηκες τις Melo!!!!!!xxaxaxa!!!
    Εχω να δηλώσω τρομερή λακτόβια αλλά δεν υποτιμούμε και την ΙΟΝ....
    Καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Κολασμένες αδυναμίες ,ε!
    Εγώ ξέρεις , μέχρι 50% το κακάο... Παραμένω φανατική της γάλακτος και της...λευκής (αν και πολλοί δεν τη θεωρούν καλά καλά σοκολάτα!)


    @Έφη
    Πού θυμήθηκα τις Melo: Λοιπόν , θυμάμαι -αν δεν κάνω λάθος- ότι κάποτε στη συσκευασία της συγκεκριμένης σοκολάτας έβρισκα κάτι κάρτες με ζωγραφιές που τις μάζευα. Θυμάμαι ότι μου άρεσε σαν σοκολάτα και στενοχωρήθηκα όταν σταμάτησε να κυκλοφορεί!
    Οκ , θα κάνουμε ένα δημοψήφισμα: IONόβιοι vs Lactόβιοι! Να δούμε ποιοι είμαστε πιο πολλοί και πιο φανατικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααααχ, η σοκολάτα!!! Ναι, κι εγώ δεν έμοιασα στη μαμα μου σε αυτό γιατί εκείνη τρώει ένα κομματάκι το μήνα, ενώ εγώ 1 κούτα το μήνα! Είναι η μόνη τροφή στην οποία δεν μπορώ να αντισταθώ! Ναι, ψηφίζω κι εγώ ΙΟΝ και Λιλα πάουζε, αν και δεν έχω δοκιμάσει τις βιολογικές! Φυσικά, λατρεύω τα σοκολατάκια και τις εκπλήξεις που κρύβουν και τα προτιμώ από μια πλάκα σοκολάτας!
    Αααχχ, καλημέρα!
    (το shortbead δεν το έφτιαξα γιατί ήδη είχα φτιάξει αρκετά γλυκά και δεν ήθελα να πέσω σε μεγαλύτερες αμαρτίες. Μόλις είδα πόσο βούτυρο χρειάζεται και μάλιστα παχύ-παχύ, είπα να το αφήσω για άλλη φορά! Το cupcake γιαουρτιού όμως βγήκε απίθανο! Ξετρελαθήκαμε!!)
    Καλημέρα και καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @emmanouela
    Αχ , απορώ πώς τα καταφέρνουν οι μαμάδες μας κι είναι τόσο εγκρατείς- καλά η δική μου δεν τρώει σχεδόν καθόλου γλυκά!
    Λοιπόν , μέχρι στιγμής προηγούμαστε οι ΙΟΝόβιοι! Θα κάνω ένα update αργότερα για το θέμα!
    Ναι , όλο το μυστικό των καλών shortbread βρίσκεται στο βούτυρο. Πολύ καλής ποιότητας και πλούσιο , πραγματικό βούτυρο όχι ντεμέκ πράγματα και μαργαρίνες!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Helloooo! latreuw sokolata KAI egw!!! kai psifizw ION! m'aresei polu kai h Serano, thn exete dokimasei?? teleia!

    p.s. 8a ksanadokimasw na ftiaksw shortbread giati mou exei katsei kai 8a sas pw!

    filia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @foteini
    ok τώρα είμαστε 3-1!
    Όσο για τα shortbread , ό,τι χρειαστείς γράψε σε σχόλιο ή στείλε και μέιλ αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα να μην μένουμε πίσω!! Lacta τη σκέτη. Μόνο η σοκολάτα να λιώνει στο στόμα, τίποτα άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @blueprint
    Το σκορ διαμορφώνεται στο 3-2!
    Ε ναι, το καλύτερο στη σοκολάτα είναι να την αφήνεις να λιώνει μόνη της στόμα!!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γεια σου,crispy και καλή χρονιά!Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ την ΙΟΝ αμυγδάλου θα ψηφίσω. Βέβαια για κάποιο λόγο τα τελευταία δύο χρόνια όταν δεν εχω σοβαρές υπογλυκαιμίες αλλά μέτριες τρώω κουβερτούρα του Παυλίδη.
    Να σου πω,έχω ένα ζήτημα που θα ήθελα την συνδρομή σου(μιας και τα cupcakes γιαορτιου τα κατάφεραν μιά χαρά). Μου βρίσκεται ένα κιλό κυδώνια εδώ και καιρό. Δεν αξιώθηκα να τα κάνω ούτε με χοιρινό,ούτε ψητά. Σκέφτηκα όμως να τα βάλω σε ένα κέϊκ. Έχεις να προτείνεις καμία σχετική αναλογία ή παραλαγή πάνω σε κάποια ήδη υπάρχουσα συνταγή;
    φιλιά,
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kathrinoula
    Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!
    4-2!
    Στη θέση σου θα έφτιαχνα μαρμελάδα από τα κυδώνια. Με ένα κιλό θα έβγαινε λίγο πολύ ένα βαζάκι. Έτσι θα μπορούσες να τη χρησιμοποιήσεις σε πάστα φλώρα (έχω 2 εκδοχές , δες τη σελίδα συνταγών) ή σε roll cake!
    ΥΓ.: Τελικά αυτά τα cup cake γιαουρτιού έχουν μεγάλη επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνήσω με την Blueprint,Lacta γάλακτος σκέτη,δαγκωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Grazie,grazie! Μου κάνει πάντως εντύπωση που κανείς δεν επέλεξε σοκολάτα με φουντούκι.
    Μου δώσατε ιδέα,μάλλον η επόμενη συνταγή που θα αναρτήσω θα είναι ένα deconstruction...μπακλαβάς με φουντούκι και σοκολάτα,ίσως με σιρόπι πορτοκάλι,ίδωμεν.
    Αν κ διαλέγω Lacta,έχω καταναλώσει στη ζωή μου άπειρες ΙΟΝ αμυγδάλου,για να μην αναφερθώ στις σοκοφρέτες της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπέρα...
    ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ION
    ΝΟΥΜΕΡΟ 2 DAIRY MILK...
    ελα απο το blog μια βολτα εχω ενα μικρο δωρακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @(ex?)- navy boy
    1.Περιμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη σου dolce ανάρτηση!
    2. Οι Ιταλοί είναι εκείνοι που έχουν πολύ μεγάλη αγάπη στη σοκολάτα με φουντούκι- αυτό θα το ξέρεις άλλωστε καλύτερα απ'όλους μας! Ό,τι σοκολατοειδές έφερα, είχε φουντούκι μέσα!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!




    @pansofix
    Σε ευχαριστώ πολύ! Μες την εβδομάδα θα κάνω αναφορά στην ανάρτηση μου!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @lm
    Ma che derby!
    5-4!!
    Τώρα είπα derby και θυμήθηκα εκείνο το ομώνυμο λαχταριστό σοκολατοειδές της ΙΟΝ με καρύδα και κόκκους ρυζιού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μμμμ το χρυσό derby της ΙΟΝ,πολύ καλό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. για χρόνια έτρωγα μόνο την ΙΟΝ αμυγδάλου. σοκολάτα με πυκνή σοκολατένια γεύση και λιγότερο γαλακτώδη επίγευση από τη lacta, πρόσφερε και το κριτσανιστό δωράκι της, χοντρά κομμάτια αμυγδάλου που σφηνώνονταν ανάμεσα στα δόντια, διατηρώντας την γλυκιά διαδικασία για ώρες μετά το τελευταίο κομμάτι της. αργότερα συνδύασα την lacta γάλακτος με το σινεμά, ως πιο απλή και λιγότερο αποπροσανατολιστική διαδικασία και την καθιέρωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανώνυμος
    Ευχαριστώ για το πολύ ωραίο σχόλιο!
    Χμ , ναι η σοκολάτα είναι ότι πρέπει για σνακ στο σινεμά! Εγώ θυμάμαι τον περισσότερο καιρό να τρώω crunch ή break της ΙΟΝ στις σκοτεινές αίθουσες!
    Πάντως μου δώσατε μια ιδέα για επόμενο ποστ : το φαγητό στις σκοτεινές αίθουσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μπορώ να συζητάω με τις ώρες για σοκολάτες και είχα εξαρχής στο μυαλό μου να δηλώσω την μεγάλη αγάπη μου... ΙΟΝ Αμυγδάλου. Είναι η πιο μυρωδάτη και χαριτωμένη σοκολάτα. Εκτός του οτι είναι πεντανόστιμη νομίζω πως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αυτό το καλούπι και το κόψιμο, με τις καμπύλες και τα βαθουλώματα, που λιώνει διαφορετικά στο στόμα η σοκολάτα, τη δαγκώνεις και το χαίρεσαι. Και φυσικά το πανέμορφο περιτύλιγμα, που όποιος νέος υπάλληλος στην Ιον τολμησει να προτείνει να αλλάξει, θα είναι ο πιο αποτυχημένος διαφημιστής του αιώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. zekia
    καλά λες , το καλούπι της ΙΟΝ αμυγδάλου την κάνει ακόμα πιο θελκτική!
    Το περιτύλιγμα κλασικό , δεν αγγίζεται! Θα μπορούσαν όμως μια φορά το χρόνο να ζητούν από γνωστούς καλλιτέχνες να το ''πειράξουν'' λίγο ως συλλεκτική έκδοση και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!! Απλά μοναδίκή ! όχι υπερβολικά γλυκιά όπως η λάκτα και γεμάτη με το άρωμα του αμυγδάλου.
    Το αποκορύφωμα της απόλαυσης είναι βέβαια εκείνες οι τεράστιες ΙΟΝ με τα ολόκληρα αμύγδαλα!
    Πάντως αν μιλάμε για γάλακτος σε όσους αρέσει number 1 είναι η lacta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @mariva
    Τελικά η ΙΟΝ αμυγδάλου είναι η παντοτινή αγαπημένη μας! Τα έχει όλα , ωραίο παρουσιαστικό , ωραίο περιτύλιγμα και κυρίως είναι εθιστική με αυτά τα αμύγδαλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καθυστερημένα ψηφίζω ΔΑΓΚΩΤΟ ΙΟΝ Αμυγδάλου. Ο συνδυασμός σοκολάτα - αμύγδαλο είναι ο πιο γκουρμέ συνδυασμός από όλους τους ημιτασιόν γκουρμέ. Την αγαπώ και δεν την αλλάζω με τίποτα. Λατρεύω επίσης τα σοκολατάκια ΙΟΝ, εκείνα τα κλασσικά με τις διάφορες γεύσης κα τα πολύχρωμα περιτυλίγματα που δήλωναν τη γεύση τους όπως τα μπλε που ήταν bitter, τα μώβ που ήταν amaretto, τα κόκκινα που ήταν νουγκατίνα.... εμένα μου άρεσαν αυτά με τη νουγκατίνα...!

    Και μεγαλώνοντας αγάπησα τις break μωβ πάλι που τις βρήκα πραγματικάγκουρμέ με αμύγδαλο και σταφίδες! Αυτές καταναλώνω με μανία τώρα πια... Μου θυμίζουν τις Swisse που έχουν σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλο και φουντούκι. Α! και να μην ξεχάσουμε τις Παυλίδη ε? είναι η πρώτη ελληνική σοκολάτα και οφείλω μία ψήφο για το κλασσικό μπλε περυτίλυγμα τους και την λεπτή πλάκα σοκολάτα υγείας που μου έφερνε σπίτι ως δωράκι ένα αγαπημένο μου πρόσωπο που δεν έχω πια μαζί μου τώρα πια... :((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ioanna
    Τώρα , έχω χάσει πια το μέτρημα αλλά νομίζω ότι η ΙΟΝ νίκησε με μικρή αλλά διακριτή διαφορά!!
    Προσωπικά υποστηρίζω φανατικά την ΙΟΝ γιατί είναι ακόμη ελληνική εταιρία και δεν έχει πουληθεί σε αλλοδαπή πολυεθνική (όπως ο Παυλίδης στη jacobs suchard για παράδειγμα!)
    Κι επιμένω ότι οι σοκολάτες γάλακτος Παυλίδη παραείναι... γάλακτος και πολύ γλυκές για τα γούστα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό δεν το γνώριζα Crispy...
    Εγώ έχω μία γλυκόπικρη ανάμηση από τη παιδική μου ηλικία που δεν μπορώ να την αφήσω για μία πολυεθνική...
    Δίνω έναν πόντο για αυτό και θα έχει μία θέση στην καρδιά μου αν όχι στις προτιμήσεις μου...που την θεωρώ πολύ πιο σημαντική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ioanna
    Βασικά δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν προτιμώ lacta. Απλά ανέκαθεν μου άρεσαν τα προϊόντα της ΙΟΝ , όχι μόνο οι σοκολάτες αλλά κι άλλα προϊόντα της εταιρίας όπως η κλασική σοκοφρέτα και το golden derby που αναφέρω σε άλλο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα εγώ δεν ανέφερα την lacta, για την Παυλίδη μιλούσα βρε Crispy:)
    Αχ τα derdy! και οι σοκοφρέτες.... το πρώτο πράγμα που αγόρασα στο σούπερ-μάρκετ όταν πήγα μόνη μου για πρώτη φορά ως φοιτήτρια ήταν ένα σακουλάκι derby!!! ήταν τόση η χαρά μου που τα derby και μόνο αρκούσαν να μου καλύψουν τα υπόλοιπα χρηστικά προϊόντα για τις ανάγκες του σπιτιού που τελικά δεν αγόρασα!. Ένα σοκολατάκι αρκούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ioanna
    το ίδιο έκανα κι εγώ με την crunch όταν ήμουν φοιτήτρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ...μα τι ωραίο ποστ... Και εγώ μεγάλωσα με ιον αλλά πλέον δεν μπορώ ν' αντισταθώ σε μία καλή Varlhona και θα επιδιώξω άμεσα μάλιστα να αγοράσω καλούπια να φτιάχνω μόνη μου με φουντούκια(εθισμένη)...
    Τις green n black τις ανακάλυψα στους Βασιλόπουλους και ήταν το επόμενο κόλλημα... Αγαπώ τις σοκολάτες και πλέον λατρεύω και κάθε σοκολατερί που ανοίγει και σέβεται την καλή σοκολάτα και τον εθισμένο καταναλωτή !!!
    (http://laviestsuperbe.blogspot.gr/2012/12/m.html στο δικό μας μπλογκ που θα χαιρόμασταν να δεις αν θες κ εσύ έχουμε κοινά γουστα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή