Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Στα τέλη του Οκτώβρη

Φτάνουμε στο τέλος του 10ου μήνα του χρόνου λοιπόν, ο οποίος υπήρξε απολαυστικός από άποψη καιρού και μας επέτρεψε να συνεχίσουμε τα μπάνια μας. Λίγο ακόμα κρατήσου καιρέ μας, μην μας φέρεις αμέσως κρύα και βροχές, όχι τίποτε άλλο αλλά πρέπει να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα, τα οποία μετά από τόσο καιρό έχουμε ξεχάσει πού τα καταχωνιάσαμε!

Η τελευταία ανάρτηση του μήνα είναι η συμμετοχή της υποφαινόμενης σε μπλογκοπαιχνίδι. Η μαφιόζα η Νότα, με κάλεσε να απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις. Τα παιχνίδια αυτά έχουν αρκετό ενδιαφέρον, γιατί σε θέτουν σε μια διαδικασία του να αποκαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου, που οι περισσότεροι αναγνώστες- μπλογκοφίλοι δεν γνωρίζουν! Πάμε να δούμε:


1. Τί σε ενέπνευσε και τί σημαίνουν για σένα το όνομα του blog σου και το όνομα με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου;

Το όνομα του blog είναι παράφραση του τίτλου της ταινίας As good as it gets (ε.τ. ''Καλύτερα δε γίνεται'').  Αν δεν την έχετε δει, να την δείτε. Τώρα γιατί το good του τίτλου έγινε crisp και γιατί εγώ είμαι η Crispy, είναι πολύ απλό. Τρελλαίνομαι παιδιόθεν για ...τσιπς (crisps στα british english!) Έχω φάει άπειρα πακέτα στη ζωή μου, μου αρέσει η αίσθηση της τραγανής λεπτοκομμένης πατάτας, γενικά μου αρέσει η τραγανή υφή σε ό,τι τρώω, αυτό το "κρατς κρατς" με ξετρελαίνει! Από την άλλη, παλιά πολλοί με φώναζαν Κρίστυ  -οπότε από το Κρίστυ στο Κρίσπυ είναι μόνο ένα σύμφωνο δρόμος. Τέλος το επίθετο ''crisp'' στην αγγλική χρησιμοποιείται για να περιγράφει τον κρύο καιρό αλλά και λευκά κρασιά!


Ιδού και τα πειστήρια. Ενώ όλοι έχουν στηθεί συγκινημένοι να φωτογραφηθούν μετά από γάμο, η Crispy τρώει αμέριμνη τα τσιπς της!


2. Αν δεν ήσουν άνθρωπος τί θα ήθελες να ήσουν.

Εχχχμμμ, ναι,...χμμμ......αν δεν ήμουν άνθρωπος.....σκέφτομαι ότι μάλλον θα ήθελα να ήμουν ελάφι που θα χοροπηδά από εδώ κι από εκεί στα δάση ή καμηλοπάρδαλη που θα τρέχει αμέριμνη στις σαβάνες.

3. Αν σε σταματούσαν στο δρόμο από το Blog Tv και σε ρωτούσαν "Ποιό είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων;" Τί θα απαντούσες; Ποιό είναι; 

(Μπα, υπάρχει ''blog tv'';) Καλή αλλά κάπως περίεργη, ιδιότροπη, ιδιόρρυθμη...και προσοχή, όταν νευριάζει κρατηθείτε μακριά!


4. Ποιο στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις

Το γεγονός ότι έρχομαι σε επαφή με πολύ ενδιαφέροντα κόσμο, γίνεται ανταλλαγή απόψεων, μαθαίνω, και φυσικά ισχυρό κίνητρο είναι η ακόρεστη δίψα για νέες γεύσεις, νέες συνταγές. Και γενικά το μπλογκ λειτουργεί κι ως ένα ανοιχτό γαστρονομικό ημερολόγιο.

5. Ποια φωτογραφία θα βάζατε για τη ζωή; 

Ποια ζωή καλέ; Εδώ έχουμε ένα βάζο Νουτέλα!!



Ξέρω ότι δεν είναι κι η πιο αντιπροσωπευτική της ζωής αλλά από την άλλη γιατί όχι! Αφήστε που με κάνει να γελώ τρελά όταν τη βλέπω!

6. Αγαπημένη λέξη

Μη με ρωτάτε γιατί αλλά τώρα τελευταία αγαπημένη μου λέξη είναι ο βασιλικός (το γνωστό μυρωδικό φυτό) στα Ισπανικά :albahaca ! Και μόνο που την ακούω μου έρχεται στη μύτη η μυρωδιά αυτού του υπέροχου φυτού!

Σε άλλα θέματα: 

Οι Αμερικανοί έχουν μια δυο γιορτές που για κάποιο λόγο θα θέλαμε πολύ εμείς οι Ευρωπαίοι να υιοθετήσουμε. Μία από αυτές είναι το περίφημο Halloween, κατά τη διάρκεια της οποίας καταναλώνονται απίστευτες ποσότητες κολοκύθας. Αγόρασα κι εγώ κολοκύθα, όχι για να γιορτάσω το Halloween, αν και θα κρατήσω την παράδοση και θα δω και φέτος την ομώνυμη ταινία του Τζων Κάρπεντερ



 Την αγόρασα γιατί η κολοκύθα είναι της εποχής και γιατί παίζει στα γλυκά αλλά και τα αλμυρά. Ψάχνοντας για ένα ωραίο πιάτο με κολοκύθα και ζυμαρικά συνειδητοποίησα με τρόμο ότι έχω πολύ καιρό να αναρτήσω μια ωραία, υπερνόστιμη, γρήγορη κι εύκολη σπαγγετάδα. Επανορθώνω ευθύς αμέσως:

Φετουτσίνι με κολοκύθα και φασκόμηλο






Υλικά για 4 άτομα

 800 γρ κολοκύθα (ακαθάριστη) την οποία θα καθαρίσετε και θα κόψετε σε κομμάτια.
3-4 φύλλα φασκόμηλου
1 πακέτο φετουτσίνι (ή ταλιατέλες)
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε την κολοκύθα την οποία θα έχουμε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια. Τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει περίπου 10-15 λεπτά, εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά λίγο ελαιιόλαδο και τηγανίζουμε σε αυτό τα φύλλα φασκόμηλου μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει (σε άλλη κατσαρόλα ή στην ίδια που βράσαμε την κολοκύθα- με το ίδιο νερό, τα ζυμαρικά μάλιστα θα γίνουν πιο νόστιμα!) ρίχνουμε τα φετουτσίνι και βράζουμε al dente. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα και την πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά το σκόρδο με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά που θα έχουν βράσει και θα τα έχουμε στραγγίξει. Τέλος ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου που θα έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι η σάλτσα είναι λίγο σφιχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών κι ανακατεύουμε απαλά μια τελευταία φορά.
Σερβίρουμε αμέσως....χμμμμ.... με ένα ωραίο Chardonnay (Μια Σεμέλη 2012 ίσως)


Η συγκεκριμένη pasta είναι κάτι παραπάνω από υπέροχη. Αν ήταν στο μενού εστιατορίου σίγουρα θα έπαιζε στα γκουρμέ πιάτα!

Τέλος, αν κάποιοι από εσάς θέλετε ενισχυμένη pasta με κολοκύθα δοκιμάστε: αυτό .

***

Τελειώνοντας χθες την ανάρτηση και κλείνοντας τη σελίδα έπεσα πάνω στην είδηση του θανάτου του Lou Reed



17 σχόλια:

  1. Έχω κολοκύθα στο ψυγείο που πρέπει άμεσα να καταναλωθεί και σκεφτόμουν τι θα φάμε αύριο.
    Θα φτιάξω λοιπόν την πρόταση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω καιρό να σου πω γεια!!
    Γεια σου λοιπόν και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ξανθή
    Είναι εξαιρετικό πιάτο και πολύ εύκολο και γρήγορο! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!




    @Δέσποινα
    Καλησπέρα! Ελπίζω να είσαι καλά! Όντως έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε!
    Καλό βράδυ και σε σένα!


    Καλή εβδομάδα και στις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια κολοκύθα και έψαχνα να βρω τι να την κάνω, οπότε η συνταγή σου μου είναι πολύ χρήσιμη!Επίσης, αυτά το blogo παιχνίδια είναι καλή ιδέα, γιατί έτσι μπορούμε να γνωριστούμε καλύτερα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μαγείρισσα
    Καλημέρα! Είναι πάρα πολύ ωραία! Και σε αντίθεση με αντίστοιχες που συνδυάζουν κολοκύθα και κρέμα γάλακτος, δεν είναι τόσο γλυκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα τώρα δεν μπορεί η φωτογραφία που τρως τα πατατάκια να είναι αλήθεια, πες αλήθεια...Έχω γελάσει πάρα πολύ.
    Έπεσα έξω στο νούμερο 2, υπέθετα ότι θα ήθελες να ήσουν μία γραφομηχανή στα χέρια ενός συγγραφέα αστυνομικών μυθιστ. ή η κάμερα σε μία από τις ταινίες του Woody Allen.
    Την συνταγή σου θα την δοκιμάσω. Έχω ακούσει ότι το φασκόμηλο ταιριάζει πολύ με τα ζυμαρικά.
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νότα
    Ναι, εγώ είμαι! Μονίμως με ένα πακέτο τσιπς στα χέρια (από ιδιορρυθμία άλλο τίποτα ως παιδί!)
    Λατρεύω τα δύο συγκεκριμένα ζώα ιδιαίτερα τις καμηλοπαρδάλεις. Τις θεωρώ αγέρωχα κομψές!
    Το φασκόμηλο το χρησιμοποιούν πολύ οι Ιταλοί τόσο στα ζυμαρικά όσο και σε άλλα πιάτα. Στο συγκεκριμένο ταιριάζει γάντι με την κολοκύθα!
    Φιλιά!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία η συνταγή σου! Με διακριτικές λεπτομέρειες που την κάνουν να ξεχωρίζει! Λοιπόν, δοκίμασα ένα αντίστοιχο πιάτο (ραβιόλια με γέμιση κολοκύθας) με ένα Pinot Grigio Αυστραλέζικο! Μ άρεσε πολύ το πάντρεμα! Αν σου τύχει δοκίμασε το!

    Με το παιχνίδι ακόμα γελάω! Η Crispy me τον φιόγκο είναι τόσο γοητευτική!!!! Αυτά τα παιχνίδια τελικά μου αρέσουν! Οι καμηλοπαρδάλεις έχουν τόσο όμορφα μάτια! Από τα πιο εκφραστικά! Και εγώ τις λατρεύω! Άσε που επειδή είμαι ψηλή οι φίλες μου όλο μου χάριζαν καμηλοπαρδαλο-κουκλάκια...
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγγελική
    Καλημέρα! Pinot Grigio Αυστραλέζικο; Θα ψάξω να βρω. Λίγοι εισάγουν κρασιά πια από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία αλλά όλο και κάποιος θα έχει. Αλλιώς θα δοκιμάσω με ιταλικό Pinot Grigio!
    Είναι πολύ ωραία pasta και ισορροπεί ωραία η γλυκύτητα της κολοκύθας.
    Αχ, είναι υπέροχα ζώα οι καμηλοπαρδάλεις! Εσύ μάλλον θα τις έχεις δει κι από κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον. Εγώ δυστυχώς μόνο σε ζωολογικό κήπο.
    Τώρα που τον προσέχω, είναι τεράστιος αυτός ο φιόγκος!!! (ίσως ήμουν παρανυφάκι σε αυτόν τον γάμο, δεν θυμάμαι καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα κάνεις μπάνιο στη θάλασσα; Δεν είναι κρύα ή αντέχεις; Πολύ σου ταιριάζει η καμηλοπάρδαλη, μπορώ να το φανταστώ.
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, με ωραία μυρωδικά, θα δοκιμαστεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει την κολοκύθα σε αλμυρά πιάτα, ευκαιρία να φτιάξω τη συνταγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. mookies
    Καλημέρα! Ναι συνεχίζω να πηγαίνω κι απ'ότι βλέπω από τα δελτία καιρού, σίγουρα θα πάω κι αυτό το Σ/Κ! Το νερό είναι τέλειο τέτοια εποχή (δεν έχει βρέξει πολύ μέχρι στιγμής για να κρυώσει η θάλασσα)
    Το πιάτο είναι τέλειο, νιώθεις τη γλυκύτητα της κολοκύθας αλλά ισορροπείται από την παρουσία του τυριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα, Crispy!!! το πιάτο σου φαίνεται υπέροχο!!! και η φωτογραφία σου για τη ζωή, όλα τα λεφτά!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Λία
    Καλημέρα! Επιτέλους κάποιος σχολίασε τη φωτογραφία αυτή! Τη λατρεύω! Και τη μικρή με αυτό το απίστευτο βλέμμα και την γλώσσα έξω!

    Έχω βάλει στο μάτι εκείνο το απίστευτο σαραγλί σου! Φαίνεται τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά, αυτή η μικρούλα είναι απίστευτη!!! Να το δοκιμάσεις το σαραγλί, είναι πολύ νόστιμο και διαφορετικό...Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλά δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες που έβαλες ειδικά η φωτογραφία με τη μπεμπούλα είναι όνειρο!! Με έκανες να χαμογελάσω!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. create taste
    Καλημέρα! Όντως η μικρή είναι φοβερή! Και πολύ γκουρμέ απ'ότι φαίνεται!
    Καλή, όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το nutello-κόριτσο ειναι απόλαυση!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή