Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Σκόρπιες σημειώσεις (#17)

Αυτές είναι οι τελευταίες "Σκόρπιες σημειώσεις" αυτού του χρόνου.

Πάμε να δούμε τι ενδιαφέροντα θέματα έχουμε για σήμερα:

1. Αύριο στο "Ρομάντσο" (Αναξαγόρα 3-5) 20 food bloggers μαγειρεύουν για καλό σκοπό. Μια πολύ όμορφη -και νόστιμη!- πρωτοβουλία την οποία πρέπει να ενισχύσουμε. Όσοι βρεθούμε στο κέντρο της πόλης αύριο ας περάσουμε από εκεί να δούμε τι καλούδια μας έχουν ετοιμάσει. Ωραία μέρα θα έχει, οπότε μια βόλτα επιβάλλεται. Κι αν είναι για καλό σκοπό, ακόμα καλύτερα!


Περισσότερες πληροφορίες: εδώ


2. Την Τετάρτη πέρασα ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό πρωινό στα Μαθήματα Μαγειρικής ! Σε έναν πραγματικά όμορφο χώρο έμαθα τα πάντα για την κλασική ζύμη για μπισκότα, μυστικά για την σίγουρη επιτυχία της, πώς να στολίσουμε τα μπισκότα μας με ζαχαρόπαστα και τέλος τα μυστικά για ένα επιτυχημένο γλασέ! Κι επιπλέον πέρασα πάρα πολύ ωραία! Και χαλαρωτικά! Για να είμαι ειλικρινής, μετάνιωσα που δεν είχα δώσει την πρέπουσα σημασία όταν είδα τις πρώτες αναφορές στα Μαθήματα αυτά! Στην ιστοσελίδα τους θα βρείτε έναν εκτενές κατάλογο από όλα τα μαθήματα και τις δραστηριότητες τους κι απ'ότι είδα του Ιανουαρίου είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Τουλάχιστον τρία μαθήματα μου έχουν προκαλέσει ήδη το έντονο ενδιαφέρον!


3. Στο Marks and Spencer στην Ερμού έχει ανοίξει ένα μικρό ντελικατέσσεν πάνω πάνω στον τελευταίο όροφο. Το ανακάλυψα τυχαία πριν ένα μήνα περίπου κι η χαρά μου ήταν απερίγραπτη διότι όπως κι αν το κάνουμε οι Άγγλοι βγάζουν τα καλύτερα ...τσιπς! Και μπισκότα! Κι από ποικιλία στα δύο είδη άλλο τίποτα! Τα τσιπς τους είναι αχτύπητα και τα σκέτα με λίγο αλάτι -για όσους προσέχουν την πίεση, διότι είμαστε και μιας ηλικίας....!!!- και τα υπόλοιπα με διάφορες γεύσεις. Υπάρχουν διαφόρων ειδών τσιπς και σνακς, όχι μόνο από πατάτα αλλά κι από άλλα υλικά μέχρι και σνακ φτιαγμένα με αλεύρι από φακές είδα (κι αγόρασα!). Έχετε υπόψη ότι διαθέτει και πολύ ωραία δωράκια για τις γιορτές. Κι έχετε επίσης υπόψη ότι τα προϊόντα τους δεν περιέχουν υδρογονωμένα λίπη ούτε χρωστικές. Κι επίσης διαθέτουν...νάις πράις!

4. Η πιο εξωφρενική είδηση που διάβασα τις τελευταίες μέρες είναι εκείνη της αγκινάρας στην Ιταλία που εξερράγη στα χέρια της κυρίας που την είχε αγοράσει και προσπαθούσε να την καθαρίσει! Η κυρία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε αλλά ένα σοκ το έπαθε! Οι ειδικοί δίνουν μια πιθανή εξήγηση ότι υπήρξε κάποια χημική αντίδραση με φυτοφάρμακο που χρησιμοποιήθηκε κατά την καλλιέργεια του λαχανικού. Mamma mia, τι ρίχνουν στα δόλια για να μεγαλώσουν γρήγορα!

Τέλος, όσοι έχετε σινεφίλ διαθέσεις αυτές τις μέρες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μια ανάρτηση που είχα γράψει πριν 3 χρόνια και στην οποία είχα φτιάξει έναν μικρό κατάλογο με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Υπάρχουν μερικές θαυμάσιες ταινίες με θέμα γιορτινό, παρόλα αυτά το δικό μου μεγάλο σινεφίλ guilty pleasure παραμένει η ταινία,  "National Lampoon's Christmas Vacation", στην οποία παρακολουθούμε τις Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες της οικογένειας Γκριζγουόλντ. Κλασική σκηνή ανθολογίας πλέον εκείνη με τον στολισμό του σπιτιού με φώτα!
Αθάνατα 80s!









Θα είμαστε πάλι εδώ μετά τα Χριστούγεννα. Πολλές ευχές να περάσετε πολύ πολύ όμορφα και γλυκά τις μέρες αυτές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα! 

Καλά Χριστούγεννα!

12 σχόλια:

  1. Καλά χριστούγεννα!
    Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη, Χρόνια Πολλά!
      Εύχομαι να περνάς με την οικογένεια σου πολύ όμορφα τις μέρες των εορτών!

      Διαγραφή
  2. Καλές γιορτές!! ελπίζω να σε δω αύριο θα είμαι εκεί μέχρι τις 1 και κάτι.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή, Χρόνια Πολλά!
      Πολλές ευχές να περάσεις όμορφα στο αγαπημένο Λονδίνο! (Αχχχ, πόσο μου λείπει αυτή η πόλη!)

      Διαγραφή
  3. Αχ, έχω σκάσει από τη ζήλεια μου που δεν μπορώ αύριο να πάω στην εκδήλωση στο Ρομάντσο! Αν πας, κάνε μας μετά μία ανασκόπηση πληζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμελί, Χρόνια Πολλά!
      Εύχοαμι να περνάς πολύ όμορφα τις γιορτές με την οικογένεια σου!
      Η εκδήλωση ήταν πολύ ωραία! Δυστυχώς δεν έκατσα όσο ήθελα αλλά είχε ωραία ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές κι εννοείται φοβερά εδέσματα! Μπράβο στα κορίτσια κι αγόρια που το διοργάνωσαν και μαγείρεψαν!

      Διαγραφή
  4. Καλέ σου Χριστούγεννα, όμορφα και δημιουργικά. Αγαπάμε την οικογένεια Γκριζγουόλντ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλερ, Χρόνια πολλά, όμορφα και δημιουργικά!
      Ω, χαίρομαι που υπάρχει κι άλλος που αγαπά την οικογένεια Γκριζγουόλντ! :-)

      Διαγραφή
  5. Και στης Θεσσαλονίκης το M&S φέρανε τρόφιμα! Πολύ το χάρηκα κι εγώ! Καλές γιορτές, και να περάσεις τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρύσα, Χρόνια πολλά! Αν γιόρταζες τότε στέλνω τις ευχές εις διπλούν! :-)
      Στην Αθήνα έγινε χαμός στο ντέλι των M&S. Πήγα παραμονή και τα ράφια είχαν αδειάσει!

      Διαγραφή
  6. Σου εύχομαι να περάσεις Καλά Χριστούγεννα, να φας πολύ , να διαβάσεις περισσότερο και να ξεκουραστείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νότα, Χρόνια πολλά!
      Πολλές ευχές να περνάς όμορφα τις μέρες αυτές των γιορτών.
      Οι δικές σου ευχές έχουν πιάσει μέχρι στιγμής! :-)

      Διαγραφή